Вчені визначили, яка доза алкоголю корисна для здоров'я

0
Вчені визначили, яка доза алкоголю корисна для здоров'я
Помірні дози алкоголю знижують рівень стресу. А значить корисні для серцево-судинної системи.

Такого висновку дійшли кардіологи після того як проаналізували дані 50 тис. осіб, пише nv.

Переглядаючи знімки мозку понад 1000 учасників дослідження, команда виявила, що у тих, хто вживає помірні дози алкоголю, спостерігається постійне зниження активності мигдалеподібного тіла. Це було пов'язано зі зниженням серцево-судинних захворювань на 22%.

Помірно питущі пацієнти з тривожністю в анамнезі показали ще більш вражаючі результати. У них зниження частоти серцево-судинних захворювань становило цілих 40%.

Але автори дослідження застерігають від вживання алкоголю в спробі уникнути інфаркту.

"Я знаю, що багато людей почують це і скажуть: "Ну, я нервую. Ось чому я п'ю — гадаю, в цьому є користь. Але безпечної кількості алкоголю не існує,— каже Ахмед Тавакол, автор дослідження і співкерівник Дослідницького центру візуалізації серцево-судинної системи Массачусетської лікарні.

Тавакол рекомендує фізичні навантаження для зниження рівня стресу. За його словами, вони не зменшують активність мигдалеподібного тіла, але зате покращують роботу префронтальної кори, що теж допомагає уникнути багатьох захворювань серця і судин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні