Українці можуть отримати 10 пенсій за раз: кого стосується

0
Українці можуть отримати 10 пенсій за раз: кого стосується
Деякі українці можуть отримати від держави одноразову допомогу у розмірі 10 пенсій. Для цього потрібно виконати деякі умови.

Про це пише 24 канал.

До заступниці начальника ГУ Пенсійного фонду України в Київській області Олени Зорки звернулася українка з питанням про одноразову грошову допомогу.

Я ВПО й працюю вчителем. Маю 43 роки неперервного стажу. Зараз працюю в Києві, до того жила в нині тимчасово окупованій Чаплинці. Оформила пенсію за віком у травні цього року. Але мені не нарахували одноразову грошову допомогу в розмірі десяти пенсій у зв’язку з тим, що немає можливості надати всі документи. Я не можу їх отримати з окупованої території. Вимагають надати довідку про грошові нарахування до 2000 року по кожному періоду праці. Як мені бути в цій ситуації й чи є можливість вирішити це питання?
– спитала вона.

Вона відповіла, що для того, щоб отримати допомогу, треба виконати наступні умови:

- наявність 30 років страхового стажу на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років. Факт роботи (з виключенням періодів перебування у відпустках по догляду за дитиною, додаткових відпустках без збереження заробітної плати тощо) має бути підтверджений документально;
- робота має тривати в закладах та установах державної або комунальної форми власності;
- на день досягнення пенсійного віку особа має перебувати на посаді, що дає право на виплату грошової допомоги.

Якщо умови виконані та після сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування станом на дату ухвалення рішення про призначення пенсії – виплати нарахують.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні