Країни НАТО закликали вивести вагнерівців з Білорусі: лукашенко злісно відреагував

0
Країни НАТО закликали вивести вагнерівців з Білорусі: лукашенко злісно відреагував
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав вимоги Польщі, Латвії, Литви та Естонії вивести найманців ПВК "Вагнера" з території країни необґрунтованими й дурними.

Про це білоруський диктатор сказав на засіданні ради безпеки, пише ТСН.

Хвилювання іноземних лідерів щодо перебування "Вагнера" у Білорусі Лукашенко назвав "істерією".

"Вони достукалися до того, що вимагають негайного виведення їх (вагнерівців, - ред.) із Білорусі. При цьому самі збільшують військові бюджети, стягують до наших кордонів великі військові формування. Відповідь проста: ні в Польщі, ні в Литві, ні в інших країнах Балтії не повинно бути жодного іноземного військовослужбовця. Тоді можна і нам висувати претензії щодо присутності тут військовослужбовців з інших країн. А поки що це необґрунтовані та дурні вимоги", - заявив Лукашенко.

Традиційно Лукашенко напав на своїх сусідів-членів НАТО, які "стягнули" до кордонів РБ війська. "Президент" також згадав іноземних солдатів, що присутні там. Що більше - він звинуватив НАТО у "нарощенні військової присутності навколо Білорусі", "у провокаційних навчання біля на кордонах".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні