Деяким українським чоловікам загрожують штрафи від ТЦК

0
Деяким українським чоловікам загрожують штрафи від ТЦК
Чоловіки-переселенці, переїхавши в інший регіон України, спочатку повинні стати на військовий облік. Тільки після цього мають йти оформляти довідку внутрішньо переміщеної особи (ВПО).

Про це розповідає адвокатка Катерина Аніщенко, пише РБК-Україна.

За її словами, чоловік може також звернутись спочатку тільки в соціальний захист. Проте у такому випадку він має бути готовим сплатити штраф.

За яких умов чоловіку-переселенцю в ТЦК та СП дадуть штраф
Адвокатка пояснила, що після переїзду варто оформляти все саме у такій послідовності:

- спершу – військкомат;
- потім – центр соціального захисту.

«Загалом можна звернутись спершу й за довідкою ВПО, але якщо вас зупинять на вулиці для вручення повістки, то виникне питання, чому ви не повідомили військкомат про нове місце проживання», – зазначила Катерина Аніщенко.

За її словами, у військкоматів немає доступу до реєстру вимушених переселенців чи реєстру актів цивільного стану. Такі дані працівники Територіально центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) зараз переважно дізнаються, написавши окремий запит до відповідних структур.

«Зараз часто кажуть про те, що ці повноваження військкоматів будуть розширені. Але на цей час військкомат може зробити окремий запит до центру наданні адміністративних послуг щодо конкретної особи, чи стала вона на облік. Але говорити про те, що це роблять стабільно раз в тиждень, спеціально для того, щоб поставити на облік нових людей – однозначно ні, такого немає», – заявила фахівчиня.

Однак, за її словами, є випадки, коли про поселення чоловіка-переселенця сусіди чи ще хтось повідомляв у військкомат. У такому випадку, якщо чоловік призовного віку не піде відразу у ТЦК та СП, а звернеться тільки в ЦНАП за довідкою ВПО, йому все оформлять.

«Але якщо він проживає в іншій місцевості та отримав повістку, то в першу чергу у військкоматі він отримає штраф», – пояснила юристка.

Катерина Аніщенко відзначила, що штраф у такому випадку становить від 1600 до 3500 гривень. За словами фахівчині, його суму в конкретному випадку встановлює військком. Також він може трактувати цю норму на власний розсуд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні