Синоптик розповів про аномальну осінь: прогноз на найближчі місяці

0
Синоптик розповів про аномальну осінь: прогноз на найближчі місяці
Осінь в Україні очікується аномально теплою та з мінімумів опадів. Середньомісячна температура повітря буде мінімум на 1 градус Цельсія вище за норму.

Про це пише Gazeta.ua з посиланням на коментар синоптика Віри Балабух з Українського гідрометеорологічного інституту.

"Вересень - перший місяць метеорологічної осені. Протягом нього відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що у першій половині місяця на значній території країни ще зберігатиметься літня погода. А вересень в Україні цього року, ймовірно, буде теплим і посушливим”, - розповідає Віра Балабух.

У жовтні та листопаді також очікується, що середня температура повітря може бути на 1 градус вище за норму. Температура повітря знижуватиметься. Ночі стануть холоднішими.

"Зростає кількість заходів арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани та похмурі дні. Погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих та холодних повітряних мас. При цьому, температура повітря може бути вищою за кліматичну норму", - зазначила синоптик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні