В українському місті поліцейський застрелив чоловіка: деталі трагедії. ВІДЕО

0
В українському місті поліцейський застрелив чоловіка: деталі трагедії. ВІДЕО
У Дніпрі патрульний поліцейський застрелив водія елітного авто, який чинив спротив і влаштував конфлікт.

Про це пише ТСН.

Увечері 29 серпня у Мережі з'явилася інформація, що у Дніпрі просто посеред вулиці застрелили чоловіка. І до вбивства нібито причетний поліцейський.

Патрульна поліція Дніпропетровської області не стала приховувати інцидент і відразу визнала – стріляв їхній співробітник. Деталі історії в пресслужбі Патрульної поліції не наводили, лише пообіцяли з'ясувати всі обставини і уточнили, що копа-стрільця відсторонено від виконання обов’язків.

У ДБР підтвердили, що після зупинки автомобіля, чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння.

"Водій автівки (у Мережі вказали, що це була машина Jaguar – Ред.), за наявними даними, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху", – йдеться в повідомленні.

За даними Офісу генпрокурора, патрульні зупинили автомобіль, в якому були дорослі та діти. Проте пасажири проігнорували вимогу вийти з салону. Тоді поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик.

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину пасажиру. Від отриманих травм чоловік помер.

У Мережі писали, що патрульний вистрілив у чоловіка після того, як той напав на поліцейську. На фото видно, що жінці добряче дісталося під час бійки – її лице і руки повністю у крові.

За інформацією видання "24 канал", під час затримання водій активно чинив опір патрульній. Під час цього ще й завдав їй удару кулаком в обличчя. Інспектора він перекинув через себе так, що останній головою вдарився об землю.

На опублікованому пізніше відео видно, що чоловік та його пасажирка (очевидно дружина) чинили опір під час затримання. А діти підбадьорювали батька битися з поліцейським і фільмували все на телефон.

На кадрах видно, що поліцейський вистрілив після того, як чоловік повалив його на землю. Камера не зафіксувала, що саме робив водій у момент пострілу.

Після пострілу, дитина, яка знімала дії патрульних, з криками "тато-тато" підходить до батька.

Варто зауважити, що патрульний скоріше за все, не попередив про застосування зброї та не зробив попереджувальний вистріл.

З іншого боку, згідно ст. 46 ЗУ "Про поліцію" є низка випадків, коли застосування вогнепальної зброї без попередження допускається.

Але у законі є інший нюанс: "Поліцейському заборонено застосовувати вогнепальну зброю в місцях, де може бути завдано шкоди іншим особам". А на місці інциденту поблизу були жінка і неповнолітні діти загиблого.

Зрештою, це питання дуже складне і з'ясовувати його буде слідство.

Правоохоронця, що влаштував стрілянину, затримали. У ДБР уточнили, що з'ясовують правомірність застосування патрульним табельної зброї.

Офіційної інформації про особу загиблого водія "Ягуара" немає.

За даними видання Іnformator, загиблий – Джумбері Сілогава, якому 1 вересня мало виповнитися 39 років. У Мережі Facebook ми знайшли профіль чоловіка з таким ім'ям та прізвищем. На аватарці біля нього стоять двоє хлопчиків, очевидно синів.

Зауважимо, що діти із схожими обличчями фігурують на поширених у соцмережах відео з місця стрілянини. Показувати їхні обличчя ми не маємо права.

Тим часом, на пропагандистський ресурсах Росії активно поширюють абсолютну дезінформацію про те, що чоловіка нібито застрелили за спротив під час мобілізаційних заходів. Це не відповідає дійсності.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні