В Україні можуть скасувати фіксований курс долара: що це означає

0
В Україні можуть скасувати фіксований курс долара: що це означає
Скасування фіксованого курсу долара в Україні може статися вже у вересні. При цьому формування єдиного курсу відбуватиметься з огляду на ринковий валютний курс (курс обмінних пунктів).

Про розповів Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, пише Обозреватель.

Саме тому наступний тиждень можна сприймати як своєрідну проєкцію "лібералізованого" вересневого курсу валют.

Крім того, додав експерт, є підстави вважати, що у вересні розмір облікової ставки "підпаде" під чергову корекцію: з наявних 22% можливе її скорочення складе 1-2 в.п. (це цілком можливий крок, адже більшість членів комітету з монетарної політики вважають реальним подальше зниження облікової ставки до 18% до кінця року).

"Така ситуація сприятиме суттєвому перегляду ставок за іпотечними кредитами (ставки можуть скоротитися в середньому на 3,5-5% до кінця року), а також спонукатиме банки до зменшення відсотків за гривневими депозитами із терміном до 1 року, але на фоні низької інфляції, яка до кінця року не перевищить 10,8%, "чистий" прибуток (з урахуванням інфляції) буде досить на високому рівні - до 5% річних", – пояснив Лєсовий.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні