Частині українців можуть перестати виплачувати пенсії

1
Частині українців можуть перестати виплачувати пенсії
Виплату пенсії можуть зупинити, якщо українець не використовує свій банківський рахунок більш ніж 6 місяців. Щоб цього уникнути, треба хоча б раз за вказаний період провести транзакцію своєю пенсійною карткою.

Про це пише Обозреватель.

Як поновити виплати на картку
Українці можуть легко відновити виплати пенсії, а також повернути недоотримані гроші. Для цього потрібно звернутися до ПФУ (Пенсійного фонду України) та підтвердити свою особу.

"Якщо пенсіонер з’являється та підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії триває", – розповіла заступниця глави Мінсоцполітики Дар’я Марчак. Після перевірки даних ПФУ ухвалює рішення про відновлення виплат протягом 10 днів (із дня звернення).

Чому ще можуть припинити виплачувати кошти на картку
- у разі смерті людини;
- у випадку, якщо пенсіонер подав неправдиві відомості щодо стажу та зарплати;
- якщо пенсіонер надовго їде за кордон (у цьому випадку можуть бути винятки. Якщо Україна з країною його нового перебування має договір про виплату пенсій, то він продовжуватиме отримувати пенсію за кордоном).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
невиплата призначеної у законний спосіб пенсії у будь-якому випадку є порушенням прав людини. але права людини в УРКАїні - це порожній звук
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні