Поранений український військовий з кулею в серці пройшов 5 кілометрів. ФОТО

0
Поранений український військовий з кулею в серці пройшов 5 кілометрів. ФОТО
Військовий з позивним «Туз» під час звільнення села Роботине Запорізької області отримав важке поранення. Тож він з кулею в серці, простреленим передпліччям і ногами боровся заради трьох доньок.

Про це пише ТСН.

Захисник пригадує, як під час важких боїв за Роботине росіяни крили наших воїнів всім, що мали на озброєнні. Проте село таки відвоювали і над ним тепер майорить український прапор.

«Вони повилазили, почали нас обстрілювати, почався артобстріл і гранатами закидувати почали... Дрончики. Одного вбили, мене поранило, я впав, як зміг наклав турнікет», - розповідає Олександр «Туз».

Як розповів воїн, разом із побратимами він півтори доби евакуювався. Спочатку йшов сам, згодом сили забракло.

«Я кілометрів 5 йшов, напевно у стані афекту, а тоді вже не зміг. Мене хлопці вже почали нести. Повзли, бігли по бліндажам, в кожному бліндажі нас крили жорстко, але доповзли», - пригадує військовий.

Із вогнепальним переломом передпліччя, травмами ніг та кульовим пораненням Олександра доправили до військового госпіталю. Першими його прооперували травматологи. Кулю в серці військового знайшли за допомогою медичного магніту. Вона увійшла через шию і запеклася у грудній клітині.

На третю добу стан Олександра стабілізувався. Він зміг вставати з ліжка та ходити. Каже, вижив завдяки його трьом донечкам, які чекають на нього вдома на Дніпропетровщині.

Після реабілітації Олександр планує повернутись до своєї бригади.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні