У Румунії на заправці прогримів потужний вибух: з будинків евакуюють людей. ФОТО/ВІДЕО

0
У Румунії на заправці прогримів потужний вибух: з будинків евакуюють людей. ФОТО/ВІДЕО
У Румунії в окрузі Креведія (неподалік Бухареста), що у повіті Дамбовіца, ввечері 26 серпня сталися вибухи на станції LPG зі зрідженим газом. Постраждало 58 осіб, серед яких одна людина загинула.

Про це повідомляє Agerpres з посиланням на міністерство внутрішніх справ країни, передає Главком.

Вибухи були на заправці на трасі DN1A. Після цього спалахнула потужна пожежа. За наявною інформацією, після перевірок заправну станцію закрили. Попри це, вона продовжила свою роботу. Вона мала шість 10000-літрових резервуарів, із яких два були заповнені.

Відомо, що у лікарні померла одна людина після зупинки дихання. Її реанімували, але невдовзі в неї стався серцевий напад, пояснив голова Департаменту з надзвичайних ситуацій Раед Арафат. Тим часом у Міністерстві внутрішніх справ створили кризовий штаб.

У мережу виклали відео, на яких можна побачити вибухи на заправці. Один із роликів демонструє, що вибух стався вже тоді, коли станція горіла. Власне, у цей момент постраждало найбільше людей. Зокрема, пожежників.



Остаточної інформації щодо потерпілих немає. Наразі відомо про 58 постраждалих. Тим часом зростає кількість постраждалих вогнеборців.

Також відомо, що двоє постраждалих відправили до відділення інтенсивної терапії для важких опіків. Вони у дуже важкому стані. Мова йде про 62-річного румуна, в якого понад 70% тіла в опіках, а також 35-річного непальця, чиє тіло на 80% вкрите опіками.

Зазначається, що семеро людей постраждали під час першого вибуху й одна особа померла від серцевого нападу через інцидент. Ще 50 людей отримали поранення після другого вибуху. Усі вони були доставлені до місцевих лікарень та медичних пунктів з опіками та травмами. Деяких постраждалих планують відправити на лікування за кордон.

Повідомляється, що 43 постраждалих є співробітниками МВС Румунії, 39 з них – пожежники, інші – поліцейські.

До ліквідації пожежі залучили велику кількість пожежних і рятувальних машин, гелікоптер. Станом на зараз пожежу локалізували, але у кількох осередках періодично спалахує вогонь.

3 тис. жителів прилеглих будинків, розташованих у радіусі 800 м від АЗС, евакуйовано.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні