У Фінляндії затримали військового рф, який більше року катував українців

0
У Фінляндії затримали військового рф, який більше року катував українців
Одного із засновників ДШРГ "Русич" Яна Петровського затримали у Фінляндії на запит України.

Про це повідомив місцевий телеканал MTV3, пише СтопКор.

В Україні його підозрюють у "злочинах", нібито скоєних у період з червня 2014-го по серпень 2015 року. Київ уже потребує екстрадиції Петровського. Якщо його видадуть Києву, йому загрожує щонайменше 15 років в'язниці. Сам Петровський стверджує, що жодних злочинів не скоїв.

У посольстві РФ заявили, що фінській стороні направлено запит на проведення зустрічі із затриманим громадянином Росії.

У соцмережах ДШРН "Русич" пишуть, що Петровського було затримано в кінці липня, інформація про це не розголошувалась в інтересах самого Петровського. Що робив у Фінляндії колишній заступник командира диверсійно-штурмової розвідувальної групи, не повідомляється. Кримінальну справу стосовно Петровського було порушено у квітні 2017-го.

Петровський також відомий як Слов'ян – найближчий друг та соратник Олексія Мільчакова. Водночас вони катували та жорстоко вбивали людей в Україні ще у 2014 році.

5 вересня бойовики "Русича" під командуванням Мільчакова та Петровського розстріляли із засідки колону "Айдара" під Луганськом. Бійців, що вижили, катували і добивали на місці, знімаючи це на фото і відео. Відео майже одразу були звідусіль видалені. Фото можна знайти досі.

Ще страшніші фото Петровський та Мільчаков викладали з Дебальцевого у 2015 році. Там вони катували людей та зрізали полоненим українським солдатам обличчя.

"Наразі важливо, щоб підключилася українська влада та міжнародні організації. Не знаю, чи варто видавати Петровського в Україну - тут його швидше за все обміняють. Думаю, правильніше домагатися передачі Гаазькому суду для довічного терміну", - написав у телеграм каналі український журналіст та блогер Денис Казанський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні