У Верховній Раді хочуть налагодити контакти з корінними народами рф

0
У Верховній Раді хочуть налагодити контакти з корінними народами рф
Верховна Рада України ухвалила Постанову про утворення Тимчасової спеціальної комісії парламенту з питань підготовки проекту основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Російської Федерації.

За відповідний проект постанови №9617 проголосували 264 народних депутата. Постановою передбачається визначити п’ять основних завдань ТСК.

Серед них, зокрема розробка проекту основних засад цієї державної політики; підготовка звернень та заяв ВР до Парламентської Асамблеї Ради Європи, ПА ОБСЄ, урядів та парламентів держав світу з питань діяльності Тимчасової спеціальної комісії.

До складу ТСК увійшло 11 народних депутатів. Очолив її народний депутат від "Голосу" Ярослав Юрчишин. Також у складі комісії, зокрема народний депутат від "Європейської солідарності" Володимир В’ятрович, народні депутати від "Слуги народу" Євгенія Кравчук, Микита Потураєв та Богдан Яременко.

Строк діяльності ТСК - один рік з дня її утворення. Звіт Комісії про виконану роботу передбачається заслухати на пленарному засіданні ВР не пізніше шестимісячного строку з дня її утворення.

У пояснювальній записці до відповідного проекту постанови зазначається, що українська політика щодо Росії має бути спрямована на довгострокове усунення військово-політичних загроз для Української Державності.

"Така політика може бути розроблена лише у тісній взаємодії з національними рухами автохтонних колонізованих народів РФ як єдиної сили всередині РФ, яка прагне поразки своєї держави та встановлення довгострокового миру", - йдеться у тексті.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні