На заході України оголосили карантин: що сталося

0
На заході України оголосили карантин: що сталося
В Чортківській громаді на Тернопільщині оголосили карантин через собаку, яка захворіла на сказ і згодом померла. Тварина жила на території місцевого підприємства у селі Горішня Вигнанка. Тиждень тому собака почала агресивно поводитися до інших тварин і людей, а через день померла. Результати досліджень підтвердили сказ.

Про це пише zaxid.net.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Чортківській міській раді оголосила карантин у двох мікрорайонах Чорткова – Калічівка та Синяково, а також у селах Пастуше, Переходи, Горішня Вигнанка з прилеглими до них угіддями, лісовими та польовими масивами. Сказ у тварини виявила керівниця громадської організації «Друг», яка опікується бездомними собаками в Чорткові.

«Голова громадської організації звернулась до Чортківської районної ветлікарні, зазначивши, що собака,я ка нещодавно померла на підприємстві, ймовірно мала сказ. Тварина привела цуценят, а потім почала проявляти агресію щодо свого виводку, також агресивно поводилась до працівників підприємства. Наступного дня собака померла», – повідомили на засіданні комісії у четвер, 24 серпня.

Ветлікарі провели епізоотичне обстеження: відібрали аналізи та направили на експертизу. За результатами дослідження підтвердили захворювання собаки на сказ. Члени комісії визначили зону карантину щодо сказу. Жителям населених пунктів рекомендували зробити безплатні щеплення від небезпечної недуги своїм домашнім тваринам. Вакцинувати улюбленців можна в Чортківській районній державній ветлікарні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні