Українців попереджають про нову хвилю спеки з Африки

0
Українців попереджають про нову хвилю спеки з Африки
На всій території України найближчими днями очікується невелике похолодання. У середньому по країні температура становитиме +27…+29 градусів, але на півдні стовпчики термометрів покажуть +32.

Про це пише Обозреватель.

Однак з наступного тижня варто готуватися до нової хвилі спеки – в останні дні літа температура в деяких областях досягне +38 градусів. Про це в інтерв'ю NV розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Ближче до вихідних в Україні увірветься тропічна повітряна маса Африки. Спека досягне західних та південно-західних кордонів України вже 26 серпня. Починаючи з цього дня у багатьох областях України температура знову підніметься до +30…+32 градусів, а на півдні повітря розжариться аж до +36…+38. Більше того, в ці спекотні дні опадів не передбачається, небо буде ясним у більшості областей нашої країни.

Суттєва зміна погоди очікується у період 30-31 серпня. За прогнозом синоптиків, в останні дні серпня температура повітря знизиться до комфортних +20…+25 градусів. Більше того, похолодання може супроводжуватись грозовими дощами. Крім того, синоптикиня попередила, що можливі також небезпечні погодні явища, такі як град та шквали.

При цьому синоптики не відкидають, що у вересні ще повернеться сильна спека. Першого місяця осені в Україні температура ще може досягати +30 градусів. Спостереження попередніх років свідчать, що останні 2-3 роки вересень був прохолодним, проте до цього протягом 5 років перший місяць осені бив температурні рекорди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні