З Польщі масово виїжджають українці: що сталося

1
З Польщі масово виїжджають українці: що сталося
Українці почали масово виїжджати з Польщі у пошуках кращого життя. Масова еміграція українців призвела до складної ситуації для власників польського бізнесу в пошуку українських працівників.

Про це пише 24 канал.

Чому українці виїздять з Польщі
Останнім часом на підприємствах, у готелях, на будівництві, окрім поляків, переважно працюють громадяни України. Однак приплив іммігрантів з віддалених країн щомісяця невпинно зростає. Зокрема, люди з Філіппін, Індонезії, Кенії та Тунісу дедалі частіше приєднуються до робочої сили.

У нещодавній доповіді експерт з ринку праці Анна Судольська підкреслила змінну динаміку на європейському ринку праці. Оскільки все більше поляків їдуть до Німеччини в пошуках високооплачуванішої роботи, кількість українських працівників у Польщі помітно зменшилася. Судольська стверджує, що останнім часом привабливість роботи, зокрема сезонної, для українців зменшилася.

За її словами, у 2022 році "кадрові проблеми готельєрів і рестораторів вирішував наплив жінок-біженок з України". Очікується, що ця популяція заповнить кадрові прогалини та внесе внесок у загальну робочу силу в різних секторах.

"Сьогодні ми бачимо, що 70 – 80% з цих людей не повернулися до роботи. Швидше за все, вони повернулися в Україну, поїхали до Німеччини чи деінде на роботу", – говорить Судольська.

Щоб задовольнити попит на робочу силу, власникам бізнесу рекомендується створювати середовище, яке заохочуватиме українських громадян залишатися в Польщі.

Управління соціального страхування Польщі підкреслило необхідність інтенсифікованих програм навчання та покращення умов праці, враховуючи поширені демографічні моделі. Оскільки кількість українців, потрібних у різних галузях, продовжує зростати, сприяння їх утриманню стало пріоритетом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Злочинці у Польщі НЕ ПОТРІБНІ .......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні