Народне свято 20 серпня: що принесе щастя в цей день

0
Народне свято 20 серпня: що принесе щастя в цей день
Православна церква 20 серпня вшановує пам'ять преподобного Пимена Багатоболісного та ігумена Пимена з Києво-Печерської Лаври, а також мучеників Марина і Астерія.

Про це пише УНІАН.

Наші предки в це народне свято відзначали закінчення збору врожаю ягід. Діти часто зривали і з'їдали ягоди ще недозрілими і немитими - це були улюблені дитячі ласощі. А головною ягодою дня була малина - її обривали з усіх кущів і заготовляли смачну консервацію на зиму.

У народне свято 20 серпня господині обов'язково пекли пиріжки з малиною. Випічкою пригощали сватів і кумів, щоб з ними завжди були хороші відносини. Також в цю дату збирали і засушували листя малини, щоб взимку варити з нього ароматний трав'яний чай.

У свято 20 серпня птахи починали відлітати в теплі краї. Вважалося, що якщо лелеки вже відлітають на зимівлю, то осінь цього року буде ранньою, а бабине літо - холодним. Також наприкінці серпня починався період дощів і гроз. Наші предки намагалися скоріше прибрати все сіно з полів, щоб воно не згнило від постійної вологи.

Лелека - один із символів України. Дуже хорошою прикметою в цей день вважалося, якщо лелека близько підійде до людини або сяде на дах будинку. Люди вірили, що такій людині цілий рік буде везти у всьому. А якщо птаху образити, то вона може наслати на будинок пожежу. Наші предки не розуміли, чому лелеки пропадають восени і знову з'являються навесні. Пояснювали це тим, що птахи відлітають у "вирій" - рай давніх слов'ян.

В цілому дата 20 серпня вважається дуже вдалою для налагодження сімейних відносин. Цей день рекомендується провести разом з рідними. Доброю прикметою для злагоди в родині в цей день вважається спільний відпочинок з сім'єю на природі.

20 серпня - знак Зодіаку
Народжена 20 серпня людина за знаком Зодіаку - Лев. Іменинник цього дня дуже винахідливий і кмітливий, вміє вирішувати складні проблеми простими способами. Зовні така людина здається легковажною і безтурботною, але насправді вона дуже серйозна. У родині іменинники 20 серпня зазвичай є головою і вимагають слухняності.

Що не можна робити 20 серпня
В цей і в будь-який інший день вважається дуже страшним гріхом ображати лелек, руйнувати їхнє гніздо і забирати їхні яйця.

Поганою прикметою вважається міняти постільну білизну на подружньому ліжку в цей день - це призведе до конфліктів між подружжям.

Після настання темряви виходити на вулицю в цей день небезпечно.

Оскільки ще триває Успенський піст, не можна їсти м'ясо, молочні продукти, рибу і яйця, а також не варто шумно веселитися і влаштовувати вечірки.

20 серпня підвищується ризик обману і шахрайства, тому варто бути дуже обережними з грошима і не робити сумнівних покупок.

Сон в ніч з 19 на 20 серпня не можна нікому розповідати, якщо хочете, щоб він збувся.

Прикмети погоди 20 серпня
Існують такі прикмети про погоду в цей день:


Якщо серед ясного дня закрилися квіти, то скоро піде дощ.

Якщо дме сильний вітер, то в інші дні серпня погода зіпсується.

20 серпня пішов дощ - до кінця місяця дощитиме. Але якщо після опадів з'явилася веселка, то залишок місяця буде сонячним.

Вночі яскраво мерехтять зірки - до прохолодної і вітряної погоди.

Вода в річці стала холодною - спеки більше не буде.

Лелеки вже почали відлітати в теплі краї - скоро настане погодна осінь.

Поява жовтого листя на березі віщує ранній листопад.

Собака або кішка ховаються під дах - скоро погода зіпсується.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні