Через які предмети не можна переступати

0
Через які предмети не можна переступати
Переступати через деякі предмети - до біди. В такі прикмети вірили наші предки, а дехто вважає, що вони актуальні й досі.

Про це пише Styler.

Голки та булавки
Ці гострі предмети можуть бути використані з лихим умислом. Наприклад, для розлучення закоханих чи наведення на людину порчі.

Недобрі люди можуть їх розкидати на порозі дому, на подвір'ї або на дорозі. Але щоб уникнути злого впливу, важливо не брати такі речі у руки та не переступати через них.

Хліб
До хліба завжди ставилися з особливою пошаною. Звісно ж його не можна було кидати долі і, тим паче, переступати через нього. Вважається, що неповага до хліба може притягнути злидні до людини.

Дзеркало
Цей предмет здавна вважався потужним інструментом для накладання сильної порчі. Зазвичай його підкидають до вхідних дверей квартири чи будинку "жертви".

Звісно ж переступати через нього чи брати голими руками в жодному разі не можна.

Через людину
З дитинства ми знаємо, що не можна переступати через когось, бо ця людина не виросте. А щоб скасувати дію, потрібно переступити назад.

Таке вірування асоціювалося зі смертю, адже на людині символічно ставлять хрест, коли її переступають.

Цікаво, що у деяких випадках переступання через людину виправдовувалося. Наприклад, матері над хворою дитиною. Вважалося, що дитя видужає, якщо матір переступить через нього промовляючи: "Чим тебе породила, тим і відробила".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні