П'ять способів охолодити салон авто без кондиціонера

0
П'ять способів охолодити салон авто без кондиціонера
Літня спека може перетворити салон автомобіля на справжню пічку, але існують способи охолодження і комфортної їзди, навіть якщо у машині немає кондиціонера.

Про це пише "Апостроф".

Тканина на вентиляційних отворах

Для зволоження повітря можна використати вологу тканину, закріпивши її на вентиляційних отворах. Процес випаровування вологи призведе до легкого охолодження повітря. Однак ця методика має свій недолік – тканина швидко висихає, що може вимагати регулярного її зволоження.

Лід у пляшках чи пакетах

Ефективність цього методу обмежується тим, що його охолоджувальна дія поширюється переважно на обмежену просторову зону, а закріплення пляшки на панелі може викликати певні труднощі. Найпростіше буде покласти кілька заморожених пляшок під лобове скло, однак варто зважати на те, що при падінні пляшка може потрапити під педаль гальма, що становить серйозну небезпеку.

Провітрювання

На парковці можна відкривати всі вікна, а під час їзди на невеликі відстані рекомендується відкривати задні вікна, одночасно включаючи обдув, – таким чином можна створити сильну тягу повітря навіть під час стояння у пробках.

Метод "вікна-двері"

Слід відкрити вікно та виконати приблизно 5 циклів відкривання й закривання протилежних дверей.

Вентилятор на батарейках

Цей простий пристрій може створити потік повітря, що сприятиме покращенню циркуляції та охолодженню повітря всередині автомобіля. Завдяки невеликому розміру та живленню від батарейок, такий вентилятор легко розмістити в зручному місці, зменшити температуру та забезпечити більш комфортні умови під час перебування в авто, особливо в спекотну погоду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні