В Україні підвищать тарифи на гарячу воду, газ та опалення: коли це станеться

0
В Україні підвищать тарифи на гарячу воду, газ та опалення: коли це станеться
Мораторій на підвищення одразу кількох комунальних тарифів може залишитися чинним до 2025 року – сприяючи утриманню зростання інфляції. Мова про розцінки на газ, гарячу воду та опалення.

Про це йдеться в Інфляційному звіті НБУ, пише Обозреватель.

Понад те, у регуляторі сподіваються, що після зняття мораторію підвищення тарифів буде плавним та поступовим, а не різким та одномоментним.

"З огляду на високу соціальну значимість цього питання очікується, що підвищення тарифів буде поетапним. І триватиме кілька років разом із розширенням соціальної підтримки", – зазначили в Нацбанку.

Втім НБУ враховує, що мораторій не поширюється на інші види комунальних послуг. Зокрема холодне водопостачання та електропостачання.

Щодо останнього ж, у Нацбанку визнали: тариф для населення, що зріс з 1 червня, виявився вищим, ніж очікували в регуляторі. Що, втім, не вплинуло на загальну тенденцію до уповільнення так званої адміністративної інфляції – зростання цін на послуги та товари, що регулюються державою. У 2023 року темпи зростання адміністративних цін знизилися до 12,5%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні