Що буде після знищення Кримського мосту

0
Що буде після знищення Кримського мосту
Кримський міст – знову в центрі уваги. В СБУ розповіли подробиці липневої атаки на міст унікальним надводним дроном "Морський малюк". Як стверджують експерти, міст не витримує навантажень – логістика окупантів на ньому значно уповільнена. Незаконно збудована російська споруда має піти на дно Керченської затоки – в цьому переконані українці.

Про це пише ТСН.

Експерти кажуть, що ворог посилено охороняє Кримський міст. Якщо раніше біля нього в Керченській протоці чергувало 1-2 російські кораблі, то зараз їх там менше 10 не буває.

Крим стане островом
За словами військового експерта Ігоря Романенка, Кримський міст – це серйозний елемент логістичного забезпечення військ ворога на території Кримського півострова і ворожих військових частин на півдні нашої країни.

"Якщо під вогневим впливом перерізати забезпечення суходолом усього необхідного для ведення бойових дій, а також перебити мости – залізничний і автомобільний у районі Чонгару, плюс залізничний та автомобільний Кримський (Керченський) міст, то тоді півострів перетвориться на "логістичний острів Крим". Все це дасть можливості значно зменшити потенціал забезпечення військ противника. А це, за законами ведення війни, означає, що збільшиться потенціал для дій Сил оборони України", – розповідає сайту ТСН.ua Ігор Романенко, генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генерального штабу (2006-2010 рр.).

Експерт додає, що по Кримському мосту вже було здійснено три серії завдавання ударів. До речі, з Керчі є паромна переправа. Її, за словами Романенка, теж потрібно знищити, щоб у ворога не було можливості нею користуватися. Тоді окупантам доведеться використовувати лише десантні кораблі для доставляння вантажів, озброєння й боєприпасів та всього іншого до кримських частин. Але й десантні кораблі росіян уже стають цілями для українських надводних дронів.

"По Кримському мосту вже били тричі, що на деякий час його виводило з робочого стану, але повністю переправу знищити наразі не вдалося, її посилено охороняють – з повітря ворожа ППО, а з моря кораблі, використовують також бонові загородження. Тому, гадаю, завдання з його знищення ще попереду", – розповідає сайту ТСН.ua Ігор Романенко.

До речі, після третього удару по Кримському мосту росіяни вже навіть припинили погрожувати Україні помстою, що робили з піною на устах після першого та другого влучання.

Від жовтня без залізничної колії
Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" зазначає, що від жовтня минулого року до сьогодні на Кримському мосту не працює залізнична колія.

"На Кримському мосту не працює одна залізнична колія. Окрім цього, на ньому не працює одна з автомобільних доріг. Тобто міст загалом працює, але 50 на 50 відсотків. Тим самим він зменшив свої можливості щодо забезпечення російських окупантів у цілодобовому режимі силами й засобами, технікою та іншим. Міст свої функції виконує не на повну потужність. Через деякий час, я більш ніж впевнений, міст ще зменшить свою функціональність, також я не виключаю, що він взагалі може припинити функціонувати", – розповідає сайту ТСН.ua Олександр Коваленко.

Міст стоятиме недовго
Військовий експерт Олег Жданов вважає, що Кримський міст недовго слугуватиме окупантам.

"Перспектива ураження Кримського мосту є. Найімовірніше, вона буде реалізовуватися вже найближчим часом. Чому? Ми розпочали більш активні бойові дії на Мелітопольському й Бердянському напрямках. І це можуть бути пов’язані між собою події", – розповідає сайту ТСН.ua Олег Жданов.

Можлива повторна атака
Експерт переконує, що на цьому удари по ворожому мосту не припиняться.

"Гадаю, що є перспектива подальшого застосування дронів по мосту. Якщо у нас зроблять хоча б ще декілька таких дронів, то я думаю, що одразу буде повторна атака. Також хочу зазначити, що департамент, який займається розробкою і виробництвом морських дронів – окремий департамент в СБУ. Він створений за ініціативи Василя Малюка, голови СБУ, який особисто опікується роботою департаменту. Тому у нас є всі шанси, що вони щось придумають стосовно Кримського мосту", – підсумовує Олег Жданов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні