Коли в Україні випаде перший сніг

0
Коли в Україні випаде перший сніг
За попередніми прогнозами, цього року осінь, ймовірно, буде теплою та сухою. Щоправда, можливі заморозки та навіть сніг.

Про це пише 24 канал.

За попередніми розрахунками, у першій половині вересня на значній території нашої держави зберігатиметься літня погода. Загалом цей місяць, ймовірно, буде теплим та посушливим, розповіла метеоролог Віра Балабух

Очікується, що середня за сезон температура повітря може бути на один градус вищою, порівняно з останніми десятиріччями. Однак, наголосила метеоролог, це не означає, що такі аномально високі температури будуть спостерігатися кожного дня. Втім, переважатимуть особливо на Заході.

Натомість суттєве похолодання настане як тільки спостерігатиметься стійке зниження середньої за добу температури повітря нижче, ніж 15 градусів Цельсія. Згодом буде більш точний прогноз.

Цікаво, що в жовтні та листопаді середня місячна температура також може бути на 1 градус вищою за норму. Поступово тривалість дня зменшуватиметься, а температура повітря – знижуватиметься, тож ночі ставатимуть холоднішими.

"Зростатиме кількість затоків арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні, мряки та заморозки. Можливе утворення ожеледі і навіть снігопадів, насамперед в Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих і холодних повітряних мас. При цьому температура повітря може бути вищою за кліматичну норму", – підкреслила Віра Балабух.

Додали, що ці затоки арктичного повітря, ймовірно, будуть короткочасними та не інтенсивними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні