Три країни Європи, які є головними союзниками путіна

0
Три країни Європи, які є головними союзниками путіна
Трьома головними союзниками Росії у Європі після початку війни в Україні стали Угорщина, Сербія, а також Боснія і Герцеговина.

Про це пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає gazeta.ua.

Саме на ці три лояльні до Кремля країни може покладатися російський диктатор Володимир Путін.

"Країна-член ЄС Угорщина, країна-кандидат у ЄС Сербія та половина території Боснії та Герцеговини, яку контролюють боснійські серби є лояльними до Путіна, хоча й із різними відтінками", – повідомляє видання.

Найбільшим союзником Путіна є президент Республіки Сербської, яка є частиною Боснії та Герцоговини, Мілорад Додік. Росія, Сербія та Угорщина підтримують Додіка і його ідеї відокремлення від Боснії, чим вносить нестабільність у балканський регіон.

Президент Сербії Александар Вучич не такий відверто проросійський, як Додік. Зокрема Сербія навіть підтримала резолюцію Генасамблеї ООН проти російського вторгнення в Україну. Водночас Белград не приєднався до європейських санкцій проти Росії. ЗМІ у Сербії є лояльними до Вучича, постійно критикують Захід, натомість показуючи Росію та Китай кращими друзями Сербії.

"Такі дії впливають на сербське населення, адже у порівнянні з попередніми роками більшість населення країни проти вступу до ЄС. Крім того, згідно з опитуваннями, Путін є найпопулярнішим іноземним політиком у Сербії", – пишуть ЗМІ.

Інше німецьке видання Tageszeitung наголошує на пасивності Німеччини у відносинах з проросійськими та націоналістичними політиками на Балканах.

"Чи справді Берлін хоче, щоб політика щодо регіону контролювалася дипломатією США, ЄС чи Угорщини. Єдина країна, яка могла б навести порядок на Балканах, це Німеччина, оскільки вона має найбільш розвинену економічну співпрацю з Хорватією, Боснією та Сербією", – зазначає видання Berliner Zeitung.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні