В Україні хочуть змінити правила вручення повісток

0
В Україні хочуть змінити правила вручення повісток
В Україні хочуть змінити правила видачі повісток. Справа у тому, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9566 від 7 серпня, яким, серед іншого, хочуть змінити порядок проведення мобілізації в Україні.

Про це пише Styler.

Що пропонують у новому законопроекті
Зміни хочуть внести до ст. 38 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу".

Відповідно до змін, комунальникам та власникам будинків хочуть надати право вручати повістки військовозобов'язаним чоловікам на законодавчому рівні.

Також пропонується дозволити комунальникам та власникам будинків збирати інформацію про військовозобов'язаних чоловіків, а також сприяти їхньому прибуттю на виклик у ТЦК та СП.

Автор законопроекту - нардеп Георгій Мазурашу.

Також у документі пропонується покращити процес мобілізації, щоб співробітники ТЦК концентрувалися на роботі з мотивованими патріотами, які хочуть йти захищати Україну зі зброєю в руках.

А невмотивовані громадяни, які не хочуть ставати військовими, мають бути максимально залучені до роботи на підтримку та розвиток економіки. У пояснювальній записці йдеться про те, що захист України можуть забезпечити лише мотивовані громадяни, готові та фізично, і морально воювати проти російських окупантів.

Ба більше, про це говорили самі військовослужбовці, оскільки невмотивовані мобілізовані часто деморалізують товаришів по службі, можуть порушити наказ, залишити позиції або здатися в полон.

Які види повісток існують зараз
Наразі в Україні є три види повісток, які можуть видати військовозобов'язаним чоловікам. До них відносяться:

повістки для уточнення даних

повістки про проходження військово-лікарської комісії (ВЛК)

мобілізаційне розпорядження

У першому випадку військовозобов'язаний має з'явитися уточнення військово-облікових даних. Наприклад, щодо місця реєстрації, складу сім'ї, місця роботи тощо.

У другому випадку чоловік повинен з'явитися для проходження військово-лікарської комісії, де буде встановлено його рівень придатності до військової служби. За висновком ВЛК військовозобов'язаний може бути визнаний придатним, обмежено придатним або непридатним до військової служби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні