У Білорусі затримали жінку, син якої воює на боці України

0
У Білорусі затримали жінку, син якої воює на боці України
У Білорусі затримали матір добровольця Тихона Клюкача, який воює на боці України.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Її звинуватили у "причетності до екстремізму", жінка відбуває адміністративний арешт у Бресті.

У 2021 році син затриманої отримав півтора року колонії за статтею про порушення порядку. За версією слідства, у 2020 році Тихін та Софія Малашевич спеціально приїхали з Бреста, щоб 6 вересня взяти участь у Марші єдності в Мінську. Дівчина, як стверджувалося, зробила "вульгарні написи" на щитах військових, які були виставлені біля Палацу незалежності.

Тихін взяв на себе всю провину, але МВС надало відео, на якому це не підтвердилося. Прокурор зняв з нього звинувачення у хуліганстві, залишивши лише статтю про порушення правил громадського порядку.

Це не перший випадок переслідування родичів білоруських добровольців, які воюють в Україні. У квітні 2023 року суд засудив до трьох років колонії загального режиму 34-річного жителя Бобруйська Сергія Франчука – двоюрідного брата заступника командира полку імені Кастуся Калиновського Вадима Кабанчука.

Під час відбування покарання проти Сергія Франчука порушили ще одну кримінальну справу – за образу Лукашенка. За це йому додали ще шість місяців колонії.

До цього силовики прийшли до батька бійця полку імені Калинівського Дениса Урбановича та записали з ним ролик із закликом до сина повернутися додому. «Відсидиш десяток років… але ти житимеш на Батьківщині», – казав чоловік у відеоролику. Це відео могло бути записане під тиском.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні