Як швидко протверезіти

0
Як швидко протверезіти
Після веселого заходу багато хто намагається позбутися наслідків вчорашнього веселощів і навіть шукає засоби, як протверезіти за 5 хвилин. Але насправді вчені ще не вигадали таких способів, як протверезити людину так скоро.

Про це пише Главред.

Скільки часу потрібно організму, щоб протверезіти
Якщо людина випила дуже багато, то до тверезості їй ще довго. Можна приблизно припустити, коли вона протверезіє.

Наприклад, якщо ви випили 400 мілілітрів алкоголю і важите 60 кілограмів, знадобиться 18,5 годин, щоб бути бадьорим. При вазі в 100 кг процес може затягнутися майже на добу.

Чим більше напоїв ви випили напередодні, тим більше часу буде потрібно організму на розщеплення алкоголю.

Як швидко протверезіти за півгодини

Кава
Кава не протверезить п'яну людину, але на деякий час дасть відчуття тверезості. Втім, токсикологи вважають, що каву з алкоголем краще не вживати, тому захоплюватися таким способом не радять. Також кава на деякий час допомагає позбутися перегару. Обов'язково проконсультуйтеся з вашим сімейним лікарем.

Прийміть душ
Холодний душ, всупереч багатьом міфам, не тверезить. Але він може ненадовго привести вас до тями, тоді як етанол, як і раніше, буде перебувати в крові.

Їжа
Причому поїсти бажано ще до вживання алкоголю, так він легше засвоїться організмом. Може стати легше, але в цілому, прийом їжі протверезить лише тимчасово.

Випийте води
Організм після алкоголю втрачає багато рідини, і вода захистить його від зневоднення. Краще пити мінеральну воду без газу.

Поспіть
Сон дуже добре допомагає позбутися від похмілля. Але якщо похмілля важке і в наявності всі ознаки важкого отруєння, викликайте екстрені служби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні