Кому заборонено їсти йогурт

0
Кому заборонено їсти йогурт
Йогурт широко відомий своїми корисними властивостями: він налагоджує травлення, допомагає у схудненні та багатий на пробіотики. Проте деяким людям він не принесе очікуваних переваг, а може й нашкодити.

Про це пише 24 канал.

Ви могли й не здогадуватися, але деякі люди всього після одної склянки йогурту можуть отримати цілий букет негативних наслідків: від проблем з кишківником до кропив'янки. Щоб уникнути цього, переконайтеся, що ви не маєте протипоказань до вживань цього продукту.

Кому йогурт може нашкодити
Одна з основних проблем із вживанням йогурту – деякі люди мають на нього алергію. Якщо ви не переносите йогурт, це значить, що вам варто уникати усіх молочних продуктів, оскільки йогурт утворюється шляхом бактеріального бродіння молока.

Втім, іноді погана реакція організму на йогурт може бути спричинена непереносністю лактози чи іншими станами, що викликають схожі симптоми.

Важливо зазначити, що алергія на молоко є одною з найпоширеніших харчових алергій серед дітей. Приблизно 2 – 3 дитини зі ста мають цю алергію, і хоча багато з них переростають її, з деякими вона може залишитися і в дорослому віці.

Алергія на коров'яче молоко виникає через збій імунної системи. І коли людина вживає їжу, що містить його, організм помилково сприймає продукт як шкідливу речовину та запускає вироблення імуноглобуліну – антитіл, що викликають алергічну реакцію.

Зважайте, що деякі фактори можуть збільшити ризик розвитку такої алергії. Зокрема, якщо ви маєте чимало інших алергій, це може означати, що ви більш схильні до алергії на молоко. Також важливий вплив має генетика: якщо така алергія є у ваших батьків, братів чи сестер, це також підвищує ризики.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні