Військовий з Волині вижив після поранення, бо осколок затримався у молитовнику. ФОТО

0
Військовий з Волині вижив після поранення, бо осколок затримався у молитовнику. ФОТО
55-річний боєць із Ковельщини на Волині пішов на війну добровольцем із перших днів повномасштабного вторгнення. Тривалий час захищав Україну на білоруському кордоні, а в березні цього року потрапив на донецьку передову.

Про це пише газета Волинь.

Нещодавно отримав осколкове поранення «на нулі». Волинський захисник зняв відео з палати, де показав, як дрібний «сюрприз» від ворогів, який міг би наробити великої біди, затримався у молитовнику… перед ликами святих!

У телефонній розмові боєць, який не хоче афішувати свого імені, розповів, що ламіновану іконку Богородиці йому подарував один волинський священник.

«Він дав мені багато таких оберегів. Сказав при можливості роздавати їх побратимам. Я так і зробив. Декілька ще лишилося, тому іноді дарую їх знайомим. А перебуваючи на Сході, ми часто їздимо у Слов’янськ на закупи, тому деяких продавців уже добре знаємо (особливо тих, які торгують речами для військових). Одного разу продавець, у якого я неодноразово купував необхідне, подарував іконку Георгія Змієборця. Каже: «Тримайте, нехай вас святий Георгій захищає, як мене свого часу захистив. Я – афганець, був поранений у боях. Але ж вижив». Натомість я йому подарував іконку Божої Матері. Той відповів, що я – перший, хто взамін на його оберіг подарував свій. Поклав подаровану іконку разом зі своєю у молитовник, який ношу в кишені сорочки від початку війни. І, як згодом зрозумів, вона справді мене захистила».

На відео видно, як осколок «зайшов» у молитовник на слові «Тобі» і зупинився на «Амінь», трохи пошкодивши ікону Георгія Змієборця, але не «поранивши» Богородиці. Це справді диво Боже, яке маємо можливість спостерігати на власні очі. Нехай кожного нашого захисника бережуть усі святі, бо надто дорого дається нам Перемога.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні