Чому не можна спати з відчиненим вікном

0
Чому не можна спати з відчиненим вікном
Багато хто полюбляє спати з відкритими вікнами, адже вважається, що так можна забезпечити постійне циркулювання в приміщенні свіжого повітря, яке покращує сон. Насправді, наукове дослідження показало зовсім протилежні результати. Фахівці рекомендують навіть влітку спати з зачиненими вікнами.

Про це пише ТСН.

Чому не можна залишати вікна відчиненими на ніч
Хоча можна подумати, що свіже повітря допомагає заснути, це міф, який глибоко закріпився в нашій підсвідомості.

2020 року було опубліковане дослідження Університету Йоганна Гутерберга (Майнц), яке довело, що звичка залишати вікна відкритими на ніч може негативно вплинути на ваше здоров'я. В деяких випадках це може навіть призвести до фатальних наслідків для організму.

В ході дослідження вчені дійшли висновку, що шум нічного транспорту істотно впливає на самопочуття. Навіть під час міцного сну людина сприймає весь цей шум на підсвідомому рівні.

Багато що залежить також від розташування будинку та самої квартири. Наприклад, у житлі, яке розташоване поруч із проїжджою частиною рівень шуму буде набагато вищим.

Через надмірний нічний шум відбувається порушення внутрішнього годинника (добового ритму організму). Це важлива система, яка допомагає регулювати роботу всіх внутрішніх органів, контролює більшість метаболічних, функціональних та біологічних параметрів організму, в залежності від часу доби. Наприклад, саме від часу дня або ночі залежить те, як тіло регулює на температуру тіла, роботу пам'яті, артеріальний тиск, апетит, численні гормони, енергетичний баланс, імунну систему.

Ключовий висновок дослідження такий: занадто короткий сон чи його часті переривання, які пов'язані з шумом на вулиці збільшують ризик серцево-судинних захворювань в майбутньому. Нічний шум також може підвищувати артеріальний тиск, збільшувати викидання гормонів стресу тощо.

Від поганого нічного відпочинку можуть з'являтися такі психічні захворювання як тривожні розлади, депресія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Що можна їсти вночі Що можна їсти вночі
13 листопада, 2023, 20:29
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні