Деяким українцям можуть заборонити виїзд за кордон: у чому причина

0
Деяким українцям можуть заборонити виїзд за кордон: у чому причина
Під час війни обов'язок оплачувати комуналку не скасовували, тому за борги постачальники послуг можуть подати в суд. Для того, щоб потрапити до реєстру боржників, достатньо будь-якої суми борги.

Про це пише РБК-Україна.

Особливості санкцій проти споживачів комунальних послуг, які заборгували оплату за рахунками, пояснив керуючий партнер юридичної компанії "Winner" Ігор Ясько.

Якщо нерухомість знаходиться у неокупованих районах та далеко від проведення бойових дій, комунальні підприємства можуть звернутися до суду за примусовим стягненням суми заборгованості (можливий арешт рахунків і занесення до реєстру боржників). Заборонено стягувати борги лише з мешканців територій, на яких тривають бойові дії або тимчасово окупованих територій, які виїхали звідти та надали документальне підтвердження.

"Якщо у власника є заборгованість, у тому числі за послуги ЖКГ, і справа дійшла до суду, виконавець може звернутися за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника – фізичної особи чи керівника боржника – юридичної особи за межі України до виконання зобов’язань", – зазначив юрист.

Виїзд за кордон, як і погіршення майнового стану не скасовують обов'язку оплачувати комуналку. Зменшити нарахування можна за деякі послуги за відсутності лічильників (крім опалення та управління багатоквартирним будинком).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні