Суд ув'язнив військового на п'ять років за запізнення з відпустки

0
Суд ув'язнив військового на п'ять років за запізнення з відпустки
Сокальський районний суд Львівщини виніс вирок солдату з Одещини, якого судили за самовільне залишення з місця служби. Військовий спізнився з відпустки на службу на 11 днів та отримав покарання у вигляді п’яти років тюрми.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, який винесли у серпні 2023 року, уродженець Вилкового на Одещині у січні 2023 року був зарахований до складу військової частини, де призначений на посаду інспектора прикордонної служби другої категорії – оператора першої секції протитанкових ракетних комплексів. У лютому старшому солдату дали два тижні відпустки, він мав прибути на службу 4 березня, однак без попередження затримався на 11 днів.

У суді обвинувачений визнав, що він 4 березня не з’явився на службу та був відсутній до 15 числа. Щодо солдата порушили кримінальну справу за ч. 5 ст. 407 ККУ (самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин).

Справу розглянув суд, який призначив військовому покарання у вигляді п’яти років тюрми. На вирок ще може бути подана апеляція.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні