Хто з російських олігархів продовжує бізнес в Україні

0
Хто з російських олігархів продовжує бізнес в Україні
В Україні досі залишаються неконфісковані комерційні компанії, які прямо чи опосередковано належать 25 російським олігархам, які обслуговують роботу кремлівського військово-промислового комплексу.

Про це повідомляє проєкт Trap Aggressor, пише Главком.

Серед найбільших власників бізнесу в Україні російський олігарх – Михайло Фрідман. Попри втрату Альфа-банку в Україні після нещодавньої його націоналізації, Фрідман прямо чи опосередковано володіє частками у структурі власності мобільного оператора «Київстар», підприємств із виробництва води «Моршинська» та «Миргородська», компанії «Альфа Страхування» тощо. Численні журналістські розслідування доводять, що компанії російської групи «Альфа» Міхаіла Фрідмана фінансували російські військові заводи, а також надавали послуги страхування для Росгвардії, яка залучена до окупації українських територій.





Інший російський олігарх Алєксей Мордашов продовжує володіти в Україні туристичним агентством Tui та компанією «Северсталь-дистрибуція». Російська корпорація «Северсталь» Алєксєя Мордашова постачала російським заводам ВПК понад десять марок сталі.

Російсько-грецький бізнесмен та власник морського порту Салоніки у Греції Іван Саввіді володіє в Україні компанією з виробництва продукції із пластмаси «Пентопак» і компанією з торгівлі «Атлантіс-Пак Україна», які раніше були арештовані та передані до Агентства з розшуку та менеджменту активів. Федерація греко-російського бізнесмена «Греки Росії», яку фінансує Саввіді, передала автомобілі підвищеної прохідності та генератори терористичним структурам і ватажку так званої «ДНР» Денису Пушиліну.

Серед інших відомих прізвищ російських олігархів, які підсилюють агресора, проте мають досі не конфіскований бізнес в Україні, – Вагіт Алекперов, Алішер Усманов, Юрій Ковальчук тощо.

Загалом, за підрахунками Trap Aggressor, великим російським бізнесменам, які працюють із Кремлем, наразі в Україні належать щонайменше 88 компаній, які працюють у таких сферах, як енергетика, логістика, промисловість, готельний бізнес тощо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні