У Польщі знайшли поховання дітей-вампірів. ФОТО

0
У Польщі знайшли поховання дітей-вампірів. ФОТО
У Польщі археологи з Інституту археології університету Миколи Коперника знайшли дитину, поховану обличчям донизу з "антивампірським" трикутним замком.

Про це пише Heritage Daily.

Відкриття було зроблено поблизу села Пнє, розташованого в Поморському воєводстві на півночі Польщі. Поховання датується XVII століттям. Воно було знайдено поруч із відкритою 2022 року могилою "вампірки", яку поховали з серпом на шиї, щоб запобігти її спробам повстати з мертвих.

Дитина була похована обличчям вниз, що, згідно з ритуалами того часу, мало змусити померлого вгризатися в землю, якщо він хотів вибратися з могили. Більшість останків археологи дістали, однак не змогли дістати частину ноги, яка була прикута на замок під п’ятою. Дослідники стверджують, що такий захист встановлювався для оберігання живих від померлих і символізував завершення останнього етапу життя.

Поруч із похованням дитини археологи знайшли також яму з останками трьох інших дітей. У ній був уламок щелепи із залишками зеленої фарби, в якому дослідники виявили сліди золота, перманганату калію та міді.



Вчені припускають, що фарбування було спричинене зіллям, яке готували для лікування "вампіризму", а саме кладовище, ймовірно, було місцем поховання людей, відкинутих суспільством, як за життя, так і після смерті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні