Кому заборонено їсти сир

0
Кому заборонено їсти сир
Про користь сиру знають всі - це прекрасне джерело кальцію, вітамінів A і групи B, а також хороших молочнокислих бактерій. Шкода сиру відома менше. У цього продукту є кілька протипоказань.

Про це пише УНІАН.

Деякі люди роками їдять сир і навіть не помічають його шкідливий вплив на здоров'я, або грішать на інші продукти. Перерахуємо категорії людей, яким від розсипчастих ласощів краще відмовитися.

Хвороби нирок
Шкода сиру для нирок обумовлена високим вмістом білка, який дуже навантажує органи видільної системи. Якщо ви часто скаржитеся на проблеми з нирками - сир точно не для вас.

Набряки
Деякі люди скаржаться на набрякання обличчя і рук після вживання сиру. Таке трапляється у тих, хто їсть мало солі або вуглеводів. Якщо це про вас, то краще не пробувати кисломолочку. У сирі багато натрію, який затримує воду і викликає набряки.

Гастрит
Людям з підвищеною кислотністю шлунка краще не їсти сир, особливо жирний і домашній. Чим шкідливий сир для таких людей? У продукті багато молочної кислоти, яка подразнює і без того пошкоджену слизову оболонку шлунка. Також кислий і жирний сир не варто їсти людям, у яких часто буває печія.

Однак людям з гастритом не зашкодить невелика порція нежирного сиру. Також їм можна їсти маложирний сир після термічної обробки, наприклад, у вигляді сирної запіканки.

Алергія на лактозу
Очевидно, що сир не можна їсти людям, які не перетравлюють лактозу. Серед українців вроджена непереносимість лактози зустрічається приблизно у 20% людей, але набагато частіше розвивається з віком. Якщо ви помітили, що після порції сиру обличчя червоніє або покривається висипаннями - краще відмовитися від продукту. Він не принесе вам користі.

Чому не можна їсти знежирений сир
Знежирені молочні продукти дуже популярні серед бажаючих схуднути. Насправді вони не такі корисні, як прийнято вважати. Жирний сир довше залишає нас ситими, і з нього краще засвоюються жиророзчинні вітаміни.

Крім того, жири з сиру уповільнюють швидкість всмоктування вуглеводів і перешкоджають подальшим скачкам інсуліну. Але якщо з'їсти натщесерце знежирений сир, то вуглеводи з нього всосутся швидко, що загрожує різким викидом інсуліну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні