В українському місті викрили групу жінок які працювали на рф

0
В українському місті викрили групу жінок які працювали на рф
На Донеччині СБУ затримала трьох жінок під час збору розвідданих для ФСБ та «вагнерівців». Ще одна жінка, голова розвідниць, переховується в Росії.

Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ.

Слідчі встановили, передусім вони намагались виявити і «злити» агресору напрямки вильотів бойової авіації ЗСУ, у тому числі ударних гелікоптерів під Авдіївкою. Також їх цікавили маршрути переміщення важкої бронетехніки українських військ з прифронтових територій на передову. Для збору розвідувальної інформації жінки обходили місцевість і приховано фотографували українські об’єкти.

«Усі отримані відомості передавали за двома каналами зв’язку – російському «куратору» з ФСБ та представнику «вагнерівців». Для комунікації використовували закриті чати в одному із популярних месенджерів», – йдеться у повідомленні.

СБУ затримала трьох учасниць російської агентури під час збору ними розвідданих. Також слідчі встановили особу резидентки (старшої) ворожої групи, яка на початку повномасштабного вторгнення виїхала до РФ для координації «підопічних» з території країни-агресорки.

За даними слідства, всі четверо російських агенток є мешканками Покровського району. Ще до 24 лютого 2022 року вони були завербовані окупантами і донедавна перебували в «режимі очікування».

«Під час обшуків за адресами проживання фігуранток виявлено мобільні телефони, які вони використовували у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ», – повідомили у СБУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили трьом затриманим про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою); ч. 2 ст. 111 (державна зрада); ч. 2, 3 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України).

Суд обрав затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, планується повідомлення про підозру четвертій фігурантці, яка переховується в Росії.
Триває розслідування. Розвідницям загрожує довічне ув’язнення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні