Стало відомо ім'я росіянина, який катував і застрелив українського військового

0
Стало відомо ім'я росіянина, який катував і застрелив українського військового
Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного російського загарбника, який вчиняв воєнні злочини на період тимчасової окупації частини північних регіонів України.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Мова йде про майора Даніла Кобліка – командира батальйону 74-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ (м. Юрга, Кемеровська область).

За даними слідства, у березні 2022 року він командував окупаційним підрозділом, який брав участь у захопленні селища Лукашівка на Чернігівщині.

В спецслужбі поінформували, що під час каральних рейдів на території населеного пункту окупанти взяли у полон українського військового, а також викрали трьох місцевих мирних жителів.

"Тоді потерпілих ув’язнили в одному із захоплених гаражів, де російські загарбники облаштували катівню. Коблік особисто "допитував" українського військовополоненого, застосовуючи до нього жорстокі тортури. Таким чином рашист намагався "вибити" з українця розвіддані про Сили оборони на території регіону. Однак, не отримавши жодної інформації, росіянин розстріляв українського воїна з автоматичної зброї. Після цього Коблік почав катувати інших ув’язнених. Під час тортур він періодично здійснював постріли з автомата над їхніми головами", - йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні