В Україну повертається спека до +35°

0
В Україну повертається спека до +35°
Мінлива погода, яка спостерігається останнім часом, продовжиться і в серпні. Проте вже наприкінці наступного тижня варто очікувати справжню спеку.

Як розповіла синоптикиня "Укргідрометцентру" Наталія Птуха, стабільної спеки не очікується, як і довгих періодів похолодання.

Збережеться тенденція, коли на півночі та заході температури будуть комфортніші, а от на півдні та сході будуть вищі значення температури.

Так, за даними Укргідрометцентру,, у неділю, 30 липня, температурна картина суттєво не зміниться: лише на півдні у денні години показники температури повітря трохи зростуть до +31 градуса. Дощі заливатимуть захід країни, однак на решті територій хоч і хмарно, але без опадів.

"В понеділок, 31 липня, в нічні години на півдні України температура повітря буде 18-23 градуси тепла, а в денні години — 28-33 градуси вище нуля. На решті території трохи прохолодніше: вночі 13-18 градусів тепла, а вдень — 24-29. Але підійде черговий атмосферний фронт і температура на півночі та заході дещо знизиться", — прогнозує Наталія Птуха.

Що ж стосується опадів цього дня, то дощі знову повернуться на північ і в центр та продовжать заливати захід України.

1 та 2 серпня температура на півдні та сході вночі 19-24 градуси тепла, а вдень до +35. На решті території вночі 14-20 градусів вище нуля, а вдень — 23-29 градусів тепла. Мінливість щодо опадів залишається. Більше дощів може бути на заході та півночі України, менше на півдні та сході. Та це не будуть інтенсивні дощі. Хіба що в понеділок із заходу може бути черговий атмосферний фронт, який спричинить короткочасні дощі з грозами 1 та 2 серпня.

Втім, за словами синоптикині, підвищення температури не буде тривалим.

"Починаючи з 3 серпня, в нічні години слід очікувати 14-20 градусів тепла, а вдень — 24-30 градусів вище нуля. Температура по всій території України вирівняється", — пояснює Птуха.

А от наприкінці наступного тижня стовпчики термометрів перетнуть позначку навіть у 30 градусів тепла.

"Наприкінці наступного тижня на півдні та сході країни можуть бути високі значення температур: +35 та вище", — резюмувала Наталія Птуха.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні