100 найманців групи «Вагнера» переміщуються до кордону Польщі

0
100 найманців групи «Вагнера» переміщуються до кордону Польщі
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про переміщення групи найманців ПВК «Вагнер» в сторону Сувальського коридору, який з’єднує країну з державами Балтії, а також відокремлює територію Калінінградської області і Білорусі.

Про це пише RMF FM, передає Главком.

Моравецький заявив, що Польща протягом останніх двох років стикається з постійними атаками на своєму кордоні. Лише цього року, додав він, було зафіксовано 16 000 спроб нелегального перетину кордону мігрантами, яких заманюють Владімір Путін і Александр Лукашенко, щоб «проштовхнути їх до Польщі».

«Зараз ситуація стає ще більш небезпечною. У нас є інформація, що понад 100 найманців групи «Вагнера» рушили в бік Сувальського перешийка біля Гродно в Білорусі», – сказав Моравецький.

За словами глави уряду Польщі, «це, безумовно, крок до подальшої гібридної атаки на польську територію». «Вагнерівців», ймовірно, будуть замасковані під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним іммігрантам потрапляти на польську територію, дестабілізувати Польщу, але, ймовірно, вони також намагатимуться проникнути на територію Польщі, видаючи себе за нелегальних іммігрантів, а це створює додаткові ризики, сказав Моравецький.

Раніше портал «Спротив», створений Силами спеціальних операцій України, повідомив, що до Гродно прибуло близько сотні найманців російської групи «Вагнера». Більшість прибулих найманців мають досвід контрабандної діяльності, в тому числі переправлення нелегальних мігрантів, стверджує портал.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні