Українського телеведучого засудили до смертної кари в Ірані

0
Українського телеведучого засудили до смертної кари в Ірані
Артемій Сурін, відомий ведучий тревел-програми "Велике коло", отримав смертну кару в Ірані під час своєї навколосвітньої подорожі.

Про це пише STYLER.

За що Суріну дали такий суровий вирок
В Ірані телеведучий знімав з дрона стародавні руїни, і хоча у нього були всі дозволи на зйомку, місцева поліція не стала його слухати. Артемію інкримінували "шпигунство" і засудили до смертної кари.

"Того вечора я був затриманий, а наступного ранку мені призначають суд. Суд проходить без перекладача, без адвоката, без нікого. Не слухаючи мене, винесли рішення, що громадянин України Сурін Артемій звинувачується в шпигунстві проти Ісламської Республіки і виносять арешт", - розповідає блогер.

Після цього він міг отримати або довічне ув'язнення, або смертну кару.

Телеведучому сильно пощастило
Під час одного з допитів у тюремному корпусі мандрівник зустрів офіцера, який мав вирішити його долю. І цю зустріч сам Артемій називає дивом, адже в іранських в'язницях дуже жорстко поводяться з підозрюваними.

"Я потім аналізував, якби мене привезли на 10 секунд пізніше, був би хто-небудь інший, а всі, кого я зустрічав в правоохоронних органах Ірану, це нелюди. Там відбуваються знущання.

Але багатогодинний допит був саме з цим офіцером і він потім прийняв рішення, щоб мене випустили, і це було диво", - додав ведучий.

Після цього підключилося посольство України в Ірані, яке доклало зусиль, щоб Артемія евакуювали в Азербайджан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні