Чим підживлювати троянди, щоб кущі давали пишне цвітіння

0
Чим підживлювати троянди, щоб кущі давали пишне цвітіння
Для красивого та пишного цвітіння троянд, необхідний не лише полив, а й підживлення. При цьому потрібно вибрати не лише правильне добриво, а також дотриматися певних рекомендацій щодо його внесення.

Про це пише Styler.

Дріжджі
Дріжджі - це чудовий та простий варіант підживити троянду. Дріжджовий розчин показує швидкі результати та продовжує цвітіння до пізньої осені.

Візьміть 200 г сухих дріжджів та розчиніть їх у 5 л води.Також додайте 1 ст. л. цукру для швидкого бродіння. Розчин потрібно поставити у тепле місце на одну добу та потім полити рослини. Готове добриво можна зберігати в холодильнику не більше одного тижня.

Нашатирний спирт
Для підживлення троянд необхідно розвести нашатирний спирт у воді в пропорції 1 ст. л. на 1 л. Потім полити квіти 1 л розчину на один кущ. Підживлювати рослини необхідно лише вранці чи увечері, аж ніяк не в спеку.

Деревна зола
Деревна зола - доступне органічне добриво, яке містить калій, кальцій, магній, залізо, фосфор, сірку. Її можна застосувати у вигляді розчину, для цього треба змішати 30 г золи на 10 л води. Також можна насипати по 200 г сухого добрива під кожен кущ.

Коров'як
Коров'як розведіть у воді у співвідношенні один до десяти. Залиште суміш на тиждень, кожен день його перемішуючи. Потім розведіть знову розчин в пропорції 1:2 та поливайте квіти.

Як поливати троянди
Поливати рослини необхідно лише під корінь, уникаючи попадання на листя і квіти. Полив проводиться теплою водою один раз на тиждень. На одну рослину необхідно витрачати 10-12 літрів води. В жарку, суху погоду кількість поливів збільшують до двох разів на тиждень.

Не варто троянди поливати увечері, щоб запобігти розвитку таких грибкових захворювань, як чорна плямистість і борошниста роса.

В кінці літа зменшується потреба рослини у волозі, і в цей період необхідно скоротити полив. Перед самим настанням морозів троянди знову потребують рясного поливу, приблизно 30-50 л під кущ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні