Що треба робити, щоб дожити до 100 років

0
Що треба робити, щоб дожити до 100 років
Діабет, рак, серцеві захворювання та втрата пам’яті - три стани, пов'язані зі старістю та ранньою смертю. Втім дослідники визначили вісім звичок, завдяки яким люди можуть жити на 20 років довше, залишаючись при цьому здоровими.

Про це пише 24 канал.

Дослідження показало, що низька фізична активність та куріння мали найбільший вплив на тривалість життя і були пов'язані з підвищенням ризику смерті приблизно на 30-45%.

Спілкування
Регулярне спілкування допомагає зменшити відчуття самотності. Воно загострює пам’ять, когнітивні навички, підвищує ваше відчуття щастя і благополуччя.

Фізична активність
Спорт – це чудодійні ліки, тому не варто про нього забувати. Дорослій людині варто займатися спортом щонайменше 150 хвилин на тиждень.

Відмовтеся від опіоїдів
Опіоїди – це надсильні знеболювальні препарати, які можуть викликати сильне звикання. До них належать такі препарати, як морфін, фентаніл і кодеїн.

Не куріть
Куріння є однією з основних причин смерті та хвороб у Великій Британії. Щороку близько 76 000 людей у Великій Британії помирають від куріння.

Багато інших живуть із виснажливими захворюваннями, пов'язаними з курінням, такими як рак, хвороби серця та діабет.

Не зловживайте алкоголем
За даними Drinkaware, надмірне вживання алкоголю може призвести до нещасних випадків і травм, уповільнення часу реакції та порушення прийняття рішень.

Хороший режим сну
Люди отримують заряд здоров'я від хорошого сну. Відомо, що дорослим необхідно від семи до дев'яти годин сну.

Здорове харчування
Збалансована дієта є важливою частиною підтримання гарного здоров'я і може допомогти вам почуватися краще.

Вживайте в їжу найрізноманітніші продукти у правильних пропорціях. Намагайтеся з'їдати щонайменше п'ять порцій фруктів і овочів щодня.

Уникайте стресу
Стрес – це відчуття надмірного психічного або емоційного тиску. Спробуйте поговорити про свої почуття з другом, членом сім'ї або медичним працівником. Дихальні вправи та медитації можуть вас заспокоїти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні