Коли і наскільки в Україні зростуть ціни на пальне

0
Коли і наскільки в Україні зростуть ціни на пальне
Ціни на бензин в Україні можуть знову зрости приблизно на 4 грн/л, адже АЗС змушені будуть переглянити ціни після вичерпання запасів пального, придбаного ще до зростання ПДВ.

Про це розповів гендиректор однієї із мереж Леонід Косянчук, повідомляє Obozrevatel.

Здорожчання пального в Україні триватиме внаслідок повернення від 1 липня довоєнного розміру ПДВ у 20% (до цього діяла пільгова ставка у 7%). Протягом кількох тижнів липня мережі АЗС продавали старі, закуплені ще до зростання податку запаси пального. Однак тепер на автозаправках змушені переглянути цінники.

"Запаси вичерпалися і процес підвищення цін уже відбувається. "Група "Приват" вже на 1 грн "піднялася". До сьогодні трималися на старих запасах, перегляді маржі і завдяки системі лояльності, але з цим уже покінчено. Ніхто нікуди не подінеться, ціни підвищать. У нас 98% пального надходить за імпортом, а податки сплачуються на кордоні", – пояснив Косянчук.

Він прогнозує, що у найближчі один-два тижні ціни на бензин зростуть приблизно на 3-4 грн. Так, вартість марки бензину А-95 може зрости до 51,5-52,5 грн/л.

Думку Косянчука поділяє засновник Prime Group Дмитро Леушкін.

"Звичайно, 60 гривень (за літр пального – ред.) поки не буде, але 55 – цілком таки вже відчувається... Червневе пальне – "доподаткове" – вже закінчується, а ціноутворення липня просто в іншій площині, на кілька поверхів вище лежить", – розповів Леушкін.

Трейдери намагатимуться зберегти свій заробіток і підвищений податок позначиться на цінах на заправках. Згодом зростуть ціни на інші товари та послуги, адже будуть збільшені витрати на логістику.

Нагадаємо, в Україні від 1 липня повернули повний податок на пальне, після чого станом на 15 липня його вартість на великих АЗС зросла в середньому на 3-4 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні