У Рівненській області оголосили карантин: що сталося

0
У Рівненській області оголосили карантин: що сталося
У Рівненському районі в селах Новожуків та Олександрія зафіксували сказ у котів.

Про це повідомляють у Рівненському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби.

20.07.2023 року о 20:00 год. до лікаря ветеринарної медицини надійшло повідомлення, про те що кіт вкусив жительку с. Новожуків. Тварину було ізольовано в окрему клітку і взято під нагляд. Зі слів власника стало відомо, що 21.07.2023р., о 6 годині, кіт загинув. Цього ж дня було направлено патматеріал до Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. Вірусологічним дослідженням патологічного матеріалу від 21.07.2023 року встановлено захворювання на сказ.

У зв’язку із цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА від 21.07.2023 року № 10 було оголошено неблагополучним село Новожуків щодо захворювання на сказ та введені карантинні обмеження, а також, визначено наступні межі загрозливої зони:

села Радухівка, Старожуків, Новостав Дальній, Сухівці Зорянської сільської ради;
села Пересопниця, Гуменники Дядьковицької сільської ради;
мисливські угіддя Рівненської РМО УТМР.
23.07.2023 року до спеціаліста ветеринарної медицини надійшло повідомлення, про неадекватну поведінку кота, віком 2,5 місяці, що належить жительці с. Олександрія. Зі слів власниці стало відомо, що 18.07.2023 року кіт наніс їй покус, а 21.07.2023 року покусав її сина. Тварину було ізольовано в окрему клітку і взято під нагляд, проте, клітку відкрили і тварина вибігла на дорогу, де потрапила під машину і загинула. Після чого спеціалістом ветеринарної медицини було направлено патматеріал до Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. Вірусологічним дослідженням патологічного матеріалу від 24.07.2023 року встановлено захворювання на сказ.

У зв’язку із цим, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА від 24.07.2023 року № 11 було оголошено неблагополучним село Олександрія щодо захворювання на сказ та введені карантинні обмеження, а також, визначено наступні межі загрозливої зони:

села Пухова, Нова Любомирка, Ремель, Боянівка, Забороль, Кустин, Сергіївка, Свяття, Волошки Олександрійської сільської ради;
мисливські угіддя ГО «Мисливсько- рибальський клуб «Зубр», ТОВ «Лісова долина плюс» та ТзОВ «МСК «Сокіл»
В рамках прийнятого «Плану заходів по ліквідації вогнища сказу в с. Олександрія Олександрійської сільської ради, оточуючих населених пунктах, лісових та польових масивах, які входять в загрозливу зону» вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території забороняється вивезення за межі собак, котів та диких тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні