Стало відомо, хто і за що відрізав Пригожину палець

0
Стало відомо, хто і за що відрізав Пригожину палець
Ватажок найманців "групи Вагнера" Євген Пригожин втратив фалангу безіменного пальця лівої руки, коли сидів у в'язниці в 1980-х роках. Так інші ув'язнені покарали його за співпрацю з адміністрацією.

Про це розповів керівник російського правозахисного проекту "Гулагу.нет" Володимир Осечкін в інтерв'ю українській журналістці Олесі Бацман, пише УНІАН.

"Це історія про його перший строк в колонії, жорстокі звичаї... Він ще тоді тісно співпрацював з оперативниками колонії. Був так званим внутрішньокамерним агентом, стукачем і т.д. Був на нехорошому рахунку", – розповів Осєчкін.

На уточнююче запитання, чи дійсно палець Пригожину відрізали інші ув'язнені, Осєчкін відповів ствердно.

"Судячи з того, що нам розповідали ті, хто перетиналися з тими людьми, які сиділи з ним, там був такий вид покарання за співпрацю з адміністрацією", – сказав він.

За словами Осєчкіна, Пригожин затаїв злобу на тих, хто відрізав йому палець, і зараз тих людей вже немає в живих. Причому спогади про втрату пальця залишили досить глибокий слід у психіці майбутнього ватажка найманців.

"І він ці свої страхи — це важливий момент - переніс і це стало одним з видів фізичних покарань в "ПВК Вагнер" під час війни на окупованих територіях", – заявив Осєчкін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні