Стало відомо, скільки «вагнерівців» перебуває у Білорусі: чи існує загроза вторгнення

0
Стало відомо, скільки «вагнерівців» перебуває у Білорусі: чи існує загроза вторгнення
Кількість найманців ПВК «Вагнер» на території Білорусі може сягати приблизно 5 тис. осіб.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в коментарі «Укрінформу».

«На початку, коли групи найманців почали заходити в Білорусь, їх кількість оцінювалася в сотнях. Однак зараз, зважаючи на наявну інформацію щодо представників приватних військових компаній, їх кількість, звісно, інша і може сягати близько 5 тис.» – зазначив Демченко.

Він зауважив, що така кількість російських найманців безпосередньої загрози для України не становить, однак прикордонники готові до будь-яких ситуацій. Ситуація на лінії кордону повністю контрольована. Держприкордонслужба продовжує відстежувати ситуацію з прибуттям «вагнерівців» до Білорусі.

«Україна робить усе необхідне, аби розуміти реальний ризик та забезпечити надійну безпеку через перебування найманців у сусідній країні. Ми реагуємо відповідно. Відбувається подальше укріплення нашого кордону по всій протяжності й посилення необхідними засобами», – додав Демченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні