На заході України горів чоловічий монастир

0
На заході України горів чоловічий монастир
У Верховинському районі Івано-Франківської області ввечері у п’ятницю, 21 липня, загорівся дерев’яний Свято-Троїцький Дуконський чоловічий монастир. Майже 23 роки він перебував у підпорядкуванні УПЦ МП, а першу українську літургію там відслужили у червні 2022 року.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Як зауважили рятувальники, монастир розташований високо в горах, куди значно ускладнений доїзд. Після прибуття вони встановили, що дерев’яна будівля монастиря повністю охоплена вогнем, площа пожежі становила 120 квадратних метрів.

Рятувальники вберегли від вогню поруч розташовані господарські будівлі та дзвіницю. Постраждалих на пожежі немає, причина пожежі та збитки, до яких вона призвела, встановлюються.

Чоловічий Свято-Троїцький Дуконський монастир розміщений на висоті 1500 метрів над рівнем моря, на полонині Мала Дуконя. До найближчого населеного пункту Пробійнівка – 12 км.

До березня 2022 року монастир підпорядковувався УПЦ МП, а в червні 2022 року там почали правити службу священики ПЦУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні