Три найнадійніші валюти для зберігання заощаджень

1
Три найнадійніші валюти для зберігання заощаджень
Традиційно найнадійнішими грошима вважаються долар і євро, але це не кращі варіанти. Стало відомо, які валюти у світі входять до топ-3 найнадійніших.

Про це пишуть Патріоти України.

Українці звикли переводити заощадження у долари та євро. Однак останнім часом курси змінюються і важко передбачити подальший розвиток ситуації на фінансовому ринку. За даними аналітиків FXSSI, найсильнішими світовими валютами є наступні.

Швейцарський франк
Лідером рейтингу виявився швейцарський франк (CHF). У цьому немає нічого дивного, тому що йдеться про офіційну валюту Швейцарії та Ліхтенштейну, де дуже сильна банківська система та економіка. Стабільність франка забезпечує прихильність до золота. У зазначених країнах середня інфляція останніми роками становить 0,6%.

Японська єна
Ще одна стабільна валюта. Японія за кількістю запасів золота посідає восьме місце серед усіх країн. У державі низькі темпи інфляції та щорічно піднімається рівень життя

Норвезька крона
Третє місце посідає норвезька крона (NOK). У держави нема зовнішнього боргу і потреби позичати валюту у міжнародних партнерів, щоб закрити заборгованість. Стабільність кроні також забезпечують хороші запаси нафти, на яку багата Норвегія.

У якій валюті краще зберігати гроші українцям
Якщо у вас немає можливості зберігати заощадження у вказаних валютах, доведеться вибирати серед популярних у нашій країні доларів, євро та гривні. Зараз в Україні один із найнижчих курсів долара, а курс євро стабільно збільшується.

Фінансові аналітики закликали українців звернути увагу на довгострокові інвестиції у доларах. Але якщо тенденція до девальвації продовжиться, найвигіднішим буде курс євро.

Економіст Олег Пендзин зазначив, що для короткострокових інвестицій краще зберігати гривню. Можна відкрити депозит на три місяці, уникнути інфляції та збільшити свої ставки.

Експерт Андрій Шевчишин впевнений в актуальності купівлі долара. Влітку його курс помітно знизився, а восени очікується традиційне зростання – до 40-41 гривні
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони то стабільні, але зберігати у них заощадження не варто, тому що вони не ходові. у обмінниках на них зазвичай завищена маржа, тобто занижений курс купівлі і завищений курс продажу. те саме стосується англійського та ірландського фунта, австралійського та канадського долара та інших валют. у свій час національний банк Японії штучно опустив курс йєни для покращення експортних показників
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні