Стало відомо, у які дні не можна ходити на кладовище

0
Стало відомо, у які дні не можна ходити на кладовище
Кладовище - це не тільки місце прощання з померлою людиною, а й місце зустрічі з її душею. Багато хто приходить до могили рідної людини і розповідає про те, що сталося в житті, просить пораду або просто сумує. Однак не всі знають, коли не треба ходити на кладовище.

Про це пише Главред.

Є дні, коли подібний похід може нашкодити живій людині. У церковному календарі є навіть спеціально виділені дні для відвідування кладовища і вшанування пам'яті покійного. Але ж потрібно пам'ятати і про інші дні.

Коли не можна ходити на кладовище
Багато людей не знають, чи можна їздити на кладовище у середу. Деякі люди думають, що це просто забобони і нічого страшного в цьому немає. Однак це не рекомендується робити і подібним днем є ще й п'ятниця.

Вважається, що в ці дні душі померлих збираються разом і їх не можна турбувати. В такому випадку можна ризикувати власним життям, адже не всі душі мають хорошу енергетику. Однак, що стосується церкви, то вона з подібним висловлюванням не згодна.

Також краще не ходити на кладовище в неділю. Це стосується і нічних відвідувань цього місця. В першу чергу вночі потрібно боятися не привидів, а ями під вириту могилу, адже її можна не помітити і впасти.

Езотерики не рекомендують приходити на цвинтар у другій половині дня, а до церкви - після заходу сонця (це не стосується нічної служби в церкві).

Варто пам'ятати і про великі свята, коли краще не приходити на кладовище. Вся річ у тому, що ці свята сповнені радості і їх не потрібно затьмарювати. Йдеться про Різдво, Благовіщення, Великдень і Трійцю. У ці дні померлі душі відправляються в храми, щоб разом радіти святам.

Коли можна ходити на кладовище
-3-й, 9-й, 40-й день після смерті людини;

- день смерті людини;

- поминальні дні (понеділок і вівторок тижня після Великодня);

- 2, 3. і 4 суботи Великого посту;

- Троїцька субота (перед святом Святої Трійці);

- Дмитрівська субота - перша субота листопада.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні