У Запорізькій області під час мінування дороги загинув 21-річний військовий. ФОТО

0
У Запорізькій області під час мінування дороги загинув 21-річний військовий. ФОТО
На війні загинув 21-річний захисник України Максим Деркач з Кіровоградської області. Молодий воїн ЗСУ загинув минулого року на фронті в Запорізькій області, мінуючи дорогу для стримування ворога. Про смерть Героя стало відомо лише зараз.

Світловодська міська територіальна громада у Facebook повідомила, що 21 липня на Кіровоградщині попрощаються з полеглим воїном, пише Главред.

"На жаль, знову маємо сумні новини. Стало відомо про загибель на розв'язаній Росією війні молодого захисника, жителя смт Власівка Деркача Максима Олександровича, 2001 року народження", – йдеться у повідомленні.

Максим закінчив загальноосвітню школу I-III ступенів № 8, потім навчався в Кременчуці на майстра ресторанного обслуговування. Пізніше він пішов на строкову службу, а потім перейшов за контракт.

Попри свій молодий вік, був учасником бойових дій на Донбасі. До повномасштабного російського вторгнення служив уже рік.

Після 24 лютого Максим був оператором протитанкового відділення протитанкового взводу вогневої підтримки гірничо-штурмового батальйону.

Загинув Герой 6 березня 2022 року поблизу населеного пункту Щербаки Запорізької області. Разом з командиром і двома побратимами він мінував дорогу. Ціною власного життя захисники стримали наступ ворога.

У Максима Деркача залишилися батьки і брат. Прощання із захисником України відбудеться 21 липня в селищі Власівка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні