Путін зробив цинічну заяву про постачання касетних боєприпасів США в Україну

0
Путін зробив цинічну заяву про постачання касетних боєприпасів США в Україну
Російський диктатор Володимир Путін заявив, що постачання касетних боєприпасів США в Україну - "злочин", а Росія нібито "досі не застосовувала" їх.

Про це він повідомив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Росія 1", фрагмент якого у своєму Telegram-каналі виклав російський журналіст Павло Зарубін, пише Апостроф.

"Коли використання касетних боєприпасів було названо самою адміністрацією США злочином. Ось, я думаю, до цього і треба так ставитись", - прокоментував Путін американські постачання таких снарядів Україні.

За його словами, касетні боєприпаси США постачає нібито через дефіцит інших снарядів як у Штатах, так і в Європі.

"Нагадаю, що українська армія витрачає за добу бойових дій до 5-6 тисяч, скажімо, снарядів 155-го калібру, а США виробляють 15 тисяч на місяць, у них не вистачає і в Європі вже не вистачає. Але не знайшли нічого кращого, як запропонувати використання касетних боєприпасів", – сказав російський президент.

Диктатор також зазначив, що Росія нібито не застосовувала ці снаряди на війні в Україні.

"Хочу сказати, що в Росії достатній запас різного роду касетних боєприпасів, різного роду. Досі ми цього не робили, не застосовували, і у нас не було такої необхідності, незважаючи на певну нестачу в певний період часу і в нас також боєприпасів, але ми цього не робили. Але, звичайно, якщо вони будуть застосовуватись проти нас - ми залишаємо за собою право на дзеркальні дії", - заявив він.

З початку широкомасштабного російського вторгнення українські правоохоронці нформували про обстріли касетними боєприпасами окупантами у Харківській, Сумській, Київській, Донецькій, Одеській, Херсонській та Миколаївській областях.

Організація Human Rights Watch також наводила докази більш як десяти випадків їх використання Росією. 24 лютого 2022 року задокументували попадання до району лікарні у Вугледарі касетної боєголовки 9Н123, яка містила 50 суббоєприпасів. Тоді постраждали 10 людей, ще четверо загинули.

28 лютого окупанти атакували ракетами з касетними снарядами 9М55К "Смерч" три райони Харкова з 72 суббоєприпасами 9N235. Тоді загинуло дев'ять мирних мешканців, 37 постраждали.

Також касетні боєприпаси із систем залпового вогню "Смерч" та "Ураган" рашисти застосовували по Миколаєву 7, 11 та 13 березня. За останній день було вбито дев'ятьох мирних жителів у черзі біля банкомату.

Журналісти-розслідувачі Bellingcat також фіксували застосування цієї зброї для ударів по Харкову, Одесі та Херсону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні