Путін хоче зберегти «вагнерівців» як бойову силу, але є нюанс, - ISW

0
Путін хоче зберегти «вагнерівців» як бойову силу, але є нюанс, - ISW
Російський диктатор Володимир Путін планує зберегти приватну військову компанію (ПВК) «Вагнер» навіть після збройного повстання, однак прагне відокремити її ватажка Євгена Пригожина.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Главком.

Як зазначається, глава Кремля в інтерв'ю російському агентству «КоммерсантЪ» підтвердив, що 29 червня він зустрівся з Пригожиним і 35 командирами «вагнерівців».

Путін заявляв, що він запропонував бойовикам ПВК можливість служити під командуванням командира з позивним «Седой», який командував «вагнерівцями» протягом останніх 16 місяців.

На думку аналітиків, це знову підтвердило те, що Кремль прагне зберегти «Вагнера» як згуртовану бойову силу, відокремлену від Пригожина.

Також Путін стверджував, що багато командирів «вагнерівців» нібито кивали у відповідь на його пропозицію, але Пригожин цього не помітив і сказав, що його найманці не погоджуються з рішенням.

«Путін, ймовірно, підкреслив інакшу реакцію Пригожина для того, щоб показати його як проблему, на відміну від лояльних командирів «вагнерівців», – припускають фахівці.

Водночас військовий злочинець і колишній російський офіцер Ігор Гіркін зазначив, що те, як Путін описав зустріч 29 червня, говорить про те, що глава Кремля поступився вимогам Пригожина, але остаточний результат тієї зустрічі незрозумілий.

Відповідаючи на пряме питання пропагандистів про майбутнє угруповання «Вагнера» як бойової одиниці, Путін продовжував підтримувати абсурдне судження про те, що в РФ нібито юридично не існує приватних військових компаній.

Крім того, прессекретар Пентагону бригадний генерал Пет Райдер заявив 14 липня, що «вагнерівці» не беруть участі у військових операціях в Україні у якихось суттєвих допоміжних чи бойових ролях.

Аналітики ISW додали, що раніше вже зустрічали російські джерела, які підтверджували дані про те, що сили ПВК «Вагнер» уже не воюють в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні